İş Akışı Nedir ve İş Akış Tipleri Nelerdir?
İş Akışı Nedir, İş Akış Tipleri Nasıl Sınıflandırılır?
İş akışı nedir ve iş akış tipleri nelerdir; kurumları ilgilendiren soruların başında geliyor. İş akışı nedir sorusunu şöyle yanıtlayabiliriz: Kurumlar tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin plan ve düzen çerçevesinde sürdürülmesidir. İş akışı nedir; faaliyetlerin tanımlanması sonucunda belirlenen kural ve hedeflerin geçmiş olduğu aşamaları da aynı zamanda ifade eder. İş akışı algoritma tarzında ilerleyen bir süreci oluşturur. Belli başlı birkaç aşamadan geçerek şekillenip ardından hedefin tamamlanmasını sağlar. İş akışı nedir konusu; işe hangi kurallar çerçevesinden devam sağlanacağını belirten algoritmadır. Detaylı bilgi için https://www.paperwork.com.tr/low-code sayfasını inceleyebilirsiniz. İş akışı nedir diğer bir ifadeyle; planlanan işten bitirilen süreci kapsamaktadır. Ayrıca ham şekildeki fikirden işlenen sonucu da ifade etmektedir.
İş Akışı Nedir ve İş Akışı Yönetimi
İş akışı nedir ve iş akışı tiplerinin sınıflandırılması çok önemlidir. İş akışı tipleri şu şekilde sınıflandırılır:
Yapısal İş Akışları
İşlerin kurallar çerçevesinde tanımlanması ve tekrarlanmasını ifade eder. Yapısal iş akışları kendi içinde; üretim/işlem iş akışları ve idari iş akışları şeklinde ikiye ayrılır. Üretim/işlem iş akışları; üst düzey veritabanı entegrasyonuyla yapısal özelliklerden oluşan kritik sistemleri ifade eder. İş akışı nedir, idari iş akışlarıysa; seyahat-izin ve satın alma sipariş takiplerini temel alır.
Anlık (ad-hoc) İş Akışları;
Belirli sıradan oluşmayan ve tek seferlik işleri temel almaktadır. Ürün tasarımı şeklindeki iş birliğinin gerektirdiği durumlar anlık (ad-hoc) iş akışlarına örnektir. İş akışı nedir ve iş akışı yönetimi; işlerdeki akışın kontrol ve yönlendirilmesinin planlanıp, tanımlanmasını ifade eder. İş akışı yönetimi; iş akışı modellemesi, iş akış işleminin kontrolü-gözetimi ve iş akışı işleminin yönlendirilmesi için çok önemlidir. İş akışı yönetim sistemleri, yazılım aracılığıyla önce tanımlanır sonra yönetilmesi ve çalıştırılması sağlanır.